handen schudden

De eerste stap bij stressklachten

Ze komt voor een eerste kennismaking. “Ik weet het allemaal even niet meer” was het eerste wat ze zei. Al langere tijd heeft ze wisselend last van stressklachten. Sinds 3 weken voelt ze zich vrijwel constant gestrest. Ze slaapt slecht en piekert zich suf. Bij het opstaan ’s morgens is ze helemaal gesloopt, maar sleept zichzelf toch weer naar het werk. Daar loopt ze alleen nog maar achter de feiten aan. Het lukt haar gewoon niet meer om het tempo bij te houden. Zelfs de meest simpele dingen kosten zoveel tijd en inspanning. Dit maakt haar onzeker over haar kunnen en ze twijfelt of het werk als secretaresse wel écht bij haar past. Van deze gedachte raakt ze vervolgens weer volledig in de stress……en de vicieuze cirkel is rond. 

“Zo kan ik niet langer doorgaan” zei ze wanhopig. “Dit gaat écht de verkeerde kant op zo. Straks beland ik nog in een burn-out…..”.
Wat ze liever niet wil is naar een psycholoog of andere therapeut, dat is nou juist wat ze wil voorkomen! En de bedrijfsarts is ook geen optie, dat voelt gewoon niet veilig. 

Van een vriendin had ze gehoord over wandelcoaching. “Een coachsessie in de natuur, dat is misschien ook wel wat voor mij”. Haar vriendin was in ieder geval heel erg te spreken over de buitencoach sessies. Het had haar inzicht gegeven in haar stresssituatie en de onderliggende oorzaken. De combinatie van het buiten zijn, de beweging en de professionele begeleiding heeft haar echt geholpen om haar werk en leven eens goed onder de loep te nemen. Samen met haar coach is het haar gelukt de noodzakelijke veranderingen door te voeren, waardoor ze nu rustiger is en meer ontspanning ervaart.

“Dat wil ik ook!”, zie zei ze heel overtuigd. “Ik wil ook meer tijd en aandacht voor mezelf en handvatten om op een andere manier met mijn stress om te gaan”. Weg met die stressklachten. Weg met die slapeloze nachten en onzekerheid over haar kunnen. Gewoon weer in haar eigen kracht kunnen gaan staan! En hoe fijn is het om zo’n coachsessie gewoon buiten te kunnen doen!

“De maat was vol, zo kon het niet langer doorgaan”. Ze kwam voor een gratis kennismakingswandeling. Ze vond het best spannend om haar verhaal te doen bij een wildvreemde, maar al snel bleek dat dit al wandelend vrijwel vanzelf ging. Het naast elkaar lopen en het elkaar niet aan hoeven kijken, was echt een verademing voor haar. Al snel kwam het gesprek op datgene waar ze het zo moeilijk mee had, namelijk haar stresssituatie op het werk. 

Ze was blij verrast te ervaren dat een coachsessie in de natuur ook letterlijk gezien zo natuurlijk verloopt. “Ester, het is heel fijn om op zo’n ongedwongen manier met jou en jouw manier van werken kennis te maken”. 
Al wandelend gaf ik haar nog een kleine demonstratie van hoe ik de natuur gebruik in mijn coachsessies. 
“Hoe bijzonder en hoe verhelderend!”, was haar eerste reactie. Alle vragen waren gesteld en ze had een goed beeld van wat wandelcoaching voor haar kon betekenen. 

Geïnspireerd en gemotiveerd om met zichzelf aan de slag te gaan ging ze terug naar huis. Volgende week start ze bij Coaching in Green met haar wandelcoachtraject.

Herken jij jezelf in bovenstaande tekst en kan je wel wat hulp gebruiken om te voorkomen dat je opbrandt? Als outdoor lifecoach en wandelcoach loop ik graag een eindje met je mee. Laten we samen kijken hoe ik je verder kan helpen.

Leuk als je hieronder een reactie achterlaat!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zet vandaag die eerste stap!
👣
GRATIS KENNISMAKING

Chat openen
1
💬 Vragen?
Scan de code
Hallo 👋,
Hoe kan ik je helpen?