levensloopwandeling

Levensloopwandeling

Wat is een Levensloopwandeling?

Je levensloop is het verloop van je leven, vanaf je geboorte tot het moment dat je doodgaat. Bij een levensloopwandeling wandel je samen met een lifecoach/wandelcoach letterlijk en figuurlijk langs al die momenten, situaties en gebeurtenissen die jij gedurende je leven hebt beleefd. Bovendien nemen we ook alvast een ‘voorzichtig’ kijkje in de toekomst. Onderweg staan we regelmatig stil bij wat je hebt gedaan en beleefd, zowel hoogte- als dieptepunten, met als doel nieuw inzicht en perspectief. De levensloopwandeling bestaat uit 2 wandelcoachsessies van 1,5 uur. De locatie bepalen we in overleg.

Voor wie?

Wil jij je heroriënteren in werk en/of leven? Dan is een levensloopwandeling een goed begin.

De levensloopwandeling kan zowel mét als zonder hulpvraag gelopen worden. Heb je een bepaald thema of hulpvraag waar je mee worstelt? Dan nemen we die met ons mee als uitgangspunt voor onze wandeling, met als doel meer duidelijkheid te krijgen. Voor wie gewoon even niet precies weet waar de schoen wringt, kan ook zonder hulpvraag gewandeld worden. Het is mijn ervaring dat dit gaande weg de coachsessie meestal al snel duidelijk wordt. Al wandelend over jouw levenspad benoem je vaak als vanzelf de elementen in de natuur die je onderweg tegenkomt en die jouw verhaal als vanzelf op datgene brengt, waar jij het moeilijk mee hebt.

Levensloopwandeling, deel 1 (1,5 uur)

We beginnen de wandeling altijd in het nu. Vervolgens lopen we steeds verder terug in het verleden en staan we onderweg regelmatig even stil bij de belangrijke momenten in jouw leven (hoogtepunten en dieptepunten). Als coach stel ik jou verdiepende vragen gedurende elke levensfase. De vragen helpen jou bij het onderzoeken van jouw situatie, gedachten en gevoelens, en geven je al snel nieuwe inzichten en perspectieven.

Levensloopwandeling, deel 2 (1,5 uur)

De tweede wandeling beginnen we wederom in het nu. Echter, deze wandeling nemen we alvast voorzichtig een kijkje in de toekomst. Doordat ik als jouw coach steeds de juiste vragen stel, worden gedachten, overtuigingen en patronen duidelijk en krijg je helder zicht op jouw overtuigingen, gedrag en acties. Een ding is zeker: jouw levensweg staat op geen enkele kaart; alleen jij weet de weg.

Je krijgt van mij een notitieboekje, waarin je al je bevindingen, inzichten, gedachten en gevoelens kan opschrijven. Het boekje is bedoeld om later nog eens rustig door te lezen. Het helpt je om je weer even te verbinden met het gevoel / de ervaring die je had tijdens de wandeling.

Ben jij toe aan een moment van bezinning? Kan jij wel wat hulp gebruiken bij de reis van je leven? Dan nodig ik je graag uit voor voor deze verdiepende levensloopwandeling.

Waarom buiten?

Het werken in de buitenlucht maakt dat je écht even loskomt van je dagelijkse beslommeringen en zet je letterlijk in beweging, zowel fysiek als mentaal!

Het buiten zijn, de beweging, de rust en ruimte, maakt het voor veel mensen vaak makkelijker om eerlijk naar zichzelf te kijken. De natuur gebruiken we hierbij als spiegel en inspiratiebron. Je zult verrast zijn hoe snel er diepgaande inzichten kunnen ontstaan tijdens de levensloopwandeling. 

Dat coaching in de buitenlucht écht van toegevoegde waarde is, zie en hoor ik dagelijks terug in mijn (wandel)coachpraktijk. 

Jouw coach

Als coach ben ik iemand die in jouw leven een tijdje met je meeloopt, eigenlijk een soort reisgenoot. Iemand die naast je loopt en je vergezelt op jouw weg. 

Mijn grondhouding: 

Gelijkwaardigheid – Warmte en respect – Rust, ruimte veiligheid en openheid – liefdevolle verbinding – Alertheid, aandacht en waarnemen zonder te oordelen – Intuïtief zijn en handelen – Out-of-the-box denken, vrij voelen, creativiteit – Humor en speelsheid.

Als geen ander weet ik hoe belangrijk het is om regelmatig even stil te staan bij jezelf, je leven en je werk. Een levensloopwandeling helpt je te heroriënteren op die momenten dat je zelf even de weg kwijt bent. Als outdoor lifecoach loop ik graag een stukje met je mee.

Ben je benieuwd naar mijn verhaal? Ik heb meerdere blogs geschreven ter inspiratie en motivatie. Neem gerust een kijkje.

Kosten: 

Zie onze tarieven voor meer informatie. 

Laten we samen kijken hoe ik je verder kan helpen; zet vandaag die eerste stap!

Ik nodig je graag uit voor een gratis en vrijblijvende kennismakingswandeling.

levensloop

Zet vandaag die eerste stap!
👣
GRATIS KENNISMAKING

Chat openen
1
💬 Vragen?
Scan de code
Hallo 👋,
Hoe kan ik je helpen?