wolk van liefde

Het leven is Hart

Dat is de titel van het boek wat ik nu voor de tweede keer aan het lezen ben, geschreven door Fons Delnooz en Patricia Martinot. Ik heb het boek best al heel lang van iemand te leen, en als ik heel eerlijk ben wil ik het eigenlijk ook gewoon liever niet teruggeven, zo waardevol is het voor mij ☺️. De inhoud klopt zó met wat ik belangrijk vind en waar ik naar streef, zowel bij mijzelf als bij mijn klanten: open je hart voor liefde en voel de kracht van liefde in jezelf.

En ik weet zeker dat degene van wie ik het boek te leen heb er ook zo overdenkt, want het boek staat helemaal vol met aantekeningen en onderstreepte zinnen. De tekst en de oefeningen sluiten naadloos aan bij mijn manier van werken als coach en is heel praktisch toepasbaar. Het boek inspireerde me vrijwel gelijk om ermee aan de slag te gaan en het geleerde toe te passen in mijn coaching. Graag neem ik jullie een heel klein stukje mee in de inhoud van het boek.

Waar gaat het boek over?

Het boek gaat over het voelen van liefde in je hart. De tekst en de oefeningen helpen je om dieper in contact te komen met die prachtige bron van liefde die bij ons allemaal aanwezig is. Maar zoals we allemaal weten kent liefde ook een keerzijde, nl. de pijn die je voelt als je liefdeloos benaderd wordt (liefdeloosheid). Deze dualiteit is kenmerkend voor het emotionele hart, ook wel het kleine hart genoemd in dit boek. En omdat we pijn nou eenmaal liever niet willen voelen, sluiten we ons ervan af. Het hart gaat op slot. 

Het lichaam spant letterlijk alle spieren rondom het hart aan, om te voorkomen dat we die pijn hoeven te voelen. Ga maar na bij jezelf, waar je die spanning voelt in je lijf. Wellicht ervaar je pijn in je nek, borst, schouders of rug. Dat is de grote prijs die we betalen om niet meer die pijn te hoeven voelen. Tegelijkertijd maakt deze spanning ook dat we de liefde niet meer zo diep voelen. En dat is natuurlijk niet wat we willen, want niemand kan zonder liefde in zijn leven. 

Open je hart voor liefde, werkwijze

Stap voor stap wordt in dit boek uitgelegd hoe je je hart weer kunt openen voor liefde. 

Het boek begint met praktische oefeningen om de borstkas weer los te maken, zodat je de emoties van het hart weer dieper kunt voelen. Maar wie zich langere tijd heeft afgesloten van zijn gevoel, zal in eerste instantie vooral onprettige gevoelens tegenkomen, zoals pijn en verdriet van de in het leven opgedane ervaringen. En hoe ga je daar dan weer mee om? 

Het boek geeft duidelijke tekst en uitleg over hoe je met deze vaak nog onverwerkte pijn en emoties kunt omgaan. Heel in het kort betekent dat voelen, voelen, voelen. Niet wegstoppen, er niet voor vluchten, niet overschreeuwen, maar ze aangaan en voelen. Door middel van gerichte aandacht en ademen in de buik. 

Ook wordt in het boek geschreven over het grote hart. Op deze plek is de dualiteit van liefde – liefde en liefdeloosheid- overstegen en kun je zuivere liefde voelen. Ieder mens is daarnaar op zoek, geen enkel mens uitgezonderd. 

Het boek leert je verschillende technieken om (weer) in contact te zijn en te blijven met je grote hart. De belangrijkste vraag die je jezelf daarbij moet stellen is in mijn ogen: “In welke ruimte bevind ik mij nu, in mijn emotionele onrust of in mijn grote hart?” Als we vanuit emotionele onbalans handelen richten we altijd schade aan. Hoe eerder we dat in de gaten hebben, des te beter kunnen we een keuze kunt maken om meer te handelen vanuit het contact met onze innerlijke wijsheid, ons grote hart.

Tot slot

Echt een aanrader dit boek voor wie wil leren om (weer) die enorme kracht van liefde in zichzelf te ervaren! Open je hart voor liefde 💚.

Dit gezegd hebbende, kan ik natuurlijk niet anders dan toch maar zelf het boek aanschaffen bij bol.com en het boek teruggeven aan de rechtmatige eigenaar ❤️.

Leuk als je hieronder een reactie achterlaat!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zet vandaag die eerste stap!
👣
GRATIS KENNISMAKING

Chat openen
1
💬 Vragen?
Scan de code
Hallo 👋,
Hoe kan ik je helpen?