Stralend het nieuwe jaar in?

stralende lach

Wat is dat toch dat sommige vrouwen er altijd stralend uitzien? Op deze foto zien jullie de prachtige Julia Roberts. Deze vrouw staat bij ons symbool voor een stralende persoonlijkheid. Ze heeft een twinkeling in haar ogen, een mooie lach en een positieve uitstraling. Ze straalt van binnen én van buiten! Alles lijkt haar voor de wind te gaan, wie wil dat nou niet?! 

Maar, waarom is het dan toch zo moeilijk om net zo te stralen als Julia Roberts? Vraag je je af of dat ook voor jou is weggelegd? In deze blog geven we je tips en inzicht om net als Julia, stralend door het leven te gaan. Sprankelend de feestdagen door en stralend het nieuwe jaar in! 


Jij kent vast ook wel iemand uit je eigen omgeving waar de energie vanaf straalt. Aan de buitenkant lijkt het alsof diegene geen tegenslagen kent en het leven een groot feest is. Toch is dit een aanname, neem nou het welbekende Facebook. Daar is bijna nooit iemand die schrijft over de ruzies thuis, geldproblemen of dat het even niet zo leuk is om in de spiegel te kijken. Ook problemen op het werk worden over het algemeen niet zomaar openbaar gedeeld. Op Facebook zien we alleen de buitenkant en dit zegt natuurlijk niets over hoe het écht met iemand gaat. Niets is wat het lijkt. Geldt dit ook voor jou?

Het is niet persé zo dat alle aspecten in je leven moeten kloppen om te kunnen stralen. Sta je er wel eens bij stil wat jouw verwachtingen zijn naar jezelf en naar jouw (ideale) leven? Waar ligt jouw lat? Wat is voor jou het moment dat jij mag gaan stralen? Is dat pas op het moment dat je net zo succesvol bent als Julia Roberts of mag je misschien nu ook al gaan stralen? Welke cijfer geef jij jouw straalkracht op dit moment op een schaal van 1:10?

Een eenvoudige oefening om meer inzicht te krijgen in jouw straalkracht

Neem een moment voor jezelf, zet de wekker op 10 minuten en schrijf eens 5 dingen op waar je trots op bent. Gun het jezelf om daar de tijd voor te nemen en even heel bewust bij stil te staan. Tip: maak het niet te groot, zoek het in de kleine dingen. Bijvoorbeeld, je hoeft als actrice geen Oscar te hebben gewonnen om toch te kunnen stralen. Zijn de punten die je net hebt opgeschreven al reden om te stralen? Mag je al stralen van jezelf? Of is er misschien toch nog iets anders nodig?

Deel vervolgens je 5 genoemde punten met iemand uit je omgeving. Lees je punten hardop voor aan de ander. Hoe is dit voor jou om de dingen waar je trots op bent te benoemen aan de ander? Wat is de reactie van de ander? Kan de ander je lijstje nog verder aanvullen? Laat je verrassen!

We horen je denken, waarom zou ik daar met iemand anders over in gesprek gaan? De reden hiervoor is als volgt: een ander ziet vaak beter dan jij zelf welke positieve eigenschappen en talenten jij bezit. Een ander kijkt anders naar jou dan jij naar jezelf. Sommige dingen zijn voor jou doodgewoon en doe je met twee vingers in je neus omdat je niet anders kan. Voor een ander is wat jij doet, helemaal niet zo vanzelfsprekend. De ander ziet vaak beter waar jij goed in bent en waar jij van gaat stralen. De volgende uitdaging is dan ook om dat wat de ander tegen je zegt, heel bewust in ontvangst te nemen. Zie het als een cadeau dat je van de ander krijgt.

Voeg vervolgens de punten van de ander toe aan je lijstje met eigen punten en neem weer even tijd om dit op je in te laten werken. Hoe is dit voor jou nu dit zo op papier staat? Voel ook eens wat dit met je doet. Is er iets veranderd in jouw straalkracht? Is het cijfer van jouw straalkracht veranderd ten opzichte van het begin van de oefening?

Leuk als je je ervaring met ons deelt onderaan deze blog!

Het basis ingrediënt om te stralen

We nemen nog een keer Julia Roberts als voorbeeld. Haar bekendste talent is natuurlijk dat ze kan acteren. Dit talent is voor iedereen zichtbaar en hiervoor krijgt ze waarde(ring) in de vorm van film aanbiedingen, goede recensies en niet te vergeten; een goed salaris. Zo werkt dat natuurlijk ook voor jou! Als je weet waar je talenten liggen kun je ze ook beter laten zien en inzetten. Natuurlijk is het ook fijn om waardering van de ander te krijgen. Echter, de basis om waardering te krijgen, is jezelf te (leren) waarderen.

Wat ons betreft is zelfwaardering het basis ingrediënt om voluit te kunnen stralen. Zelfwaardering zorgt voor straalkracht van binnenuit. Als je jezelf niet waardeert, ben je afhankelijk van de waardering van de ander. Je hebt dan iemand anders nodig om je goed te kunnen voelen. Alleen dan kun je stralen. Hoe zit dat eigenlijk bij jou? Ben jij afhankelijk van anderen om je goed te voelen en te kunnen stralen? Of ben je in staat om ook waardering uit jezelf te halen?

Breinbreker: als je jezelf niet de (meer)waarde geeft die je verdient, zie je niet waar de ander jou om waardeert, waardoor je dit ook niet in ontvangst kunt nemen. Je ziet als het ware je eigen waarde niet.

Hoe werkt stralen voor Ester en Yolanda

Laten we een voorbeeld nemen van ons als stralende ondernemers. Wat wij het liefste doen is jou helpen om (weer) te stralen. Alleen, jij moet wél van ons bestaan af weten en weten wie wij zijn. Om als persoon en als bedrijf te kunnen stralen, moeten we dus voldoende zichtbaar zijn. Van nature vinden wij het best spannend om op de voorgrond te treden, waardoor zichtbaarheid ook voor ons een uitdaging is. Door te bloggen geven wij jou een kijkje in wie wij zijn, wat we doen en wat wij belangrijk vinden. Hierdoor zijn we zichtbaar voor jou.

Waar herkent iemand jou aan als je straalt? Is dat de twinkeling in je ogen, je enthousiasme, je zelfverzekerde houding, je doortastendheid, je positiviteit of je onuitputtelijke energie?  Want, iemand die straalt daar straalt de energie vanaf toch? En dat werkt aanstekelijk, als een soort virus. Als je zelf straalt, creëer je als vanzelf een omgeving van stralende mensen om je heen. Noem het de wet van de aantrekkingskracht. Wees je ervan bewust dat je jouw straalkracht ook kan inzetten voor iemand die even niet zo lekker in zijn vel zit.  

Gelukkig is Julia Roberts ook maar een mens en heeft zij ook minder stralende dagen, net als jij en ik. Met deze blog willen wij niet de indruk wekken dat je altijd stralend in het leven moet staan of altijd maar gelukkig moet zijn. Dit levert je eerder stress op dan geluk.

Wie zijn wij?

Over Ester
Als outdoor lifecoach en wandelcoach begeleidt Ester particulieren en bedrijven van werkstress naar werkgeluk. Dit doet zij al wandelend in de natuur. www.coachingingreen.nl & @coachingingreen.nl

Over Yolanda
Als leefstijl-en stresscoach begeleidt Yolanda vrouwen naar een gezond gewicht en een leven met minder stress.
www.yeplifecoaching.nl & @yeplifecoaching.nl

Nieuwsgierig? Neem een kijkje op onze websites of volg ons op facebook.

5 gedachten over “Stralend het nieuwe jaar in?”

  1. Wat een mooie oefening. Best lastig om 5 punten op te schrijven. Met blosjes voorgelezen. Waarom? Omdat ik verwacht dat die ander erom gaat lachen, zegt dat het helemaal niet zo goed is, etc. Maar dat zijn aannames. Weg ermee. Ik ga dit vaker doen. Thx Ester en Yolanda!

  2. Behalve dat je een mooie oefening aanbiedt (waarbij ik net als vrijwel iedereen toch wel even een hobbeltje over moet in de uitvoering ;-), vind ik het ook heel goed dat je er aan het eind nog even aan herinnert dat van jezelf vragen dat je altijd maar straalt niet de bedoeling is en eerder tégen je dan vóór je werkt. Well done dear!

  3. Het leest lekker weg! Toevallig zag ik deze week een film met Julia Roberts, waar ze absoluut geen stralende persoonlijkheid speelde. Dan is het een totaal ander persoon. Je ziet dan dat het niet om het uiterlijk gaat, maar om het innerlijk wat je durft te tonen. Ik ken het principe vanuit een opleiding, maar zou het eigenlijk niet zo gauw ‘zomaar’ doen. Maar als ik jullie blog lees, denk ik eigenlijk ‘Waarom niet”?

Laat een reactie achter

You have to agree to the comment policy.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zet vandaag die eerste stap!
👣
GRATIS KENNISMAKING

Chat openen
1
💬 Vragen?
Scan de code
Hallo 👋,
Hoe kan ik je helpen?