Ieder mens heeft talent!

Ieder mens heeft talent, toch is het vaak lastig om ze bij jezelf te benoemen en te herkennen. Of je weet het ergens wel, maar je zet ze niet bewust in. Dat komt omdat je je belangrijkste talenten eigenlijk over het hoofd ziet. Je bent zó op zoek naar uitzonderlijke talenten om zo goed mogelijk voor de dag te komen, dat je daarmee het enorme potentieel dat je al in je hebt, vergeet. Een soort ongebruikte bron van talent dus.
Onze talenten zijn vaak zo vanzelfsprekend dat je helemaal niet het gevoel hebt dat het een talent van je is. Vaak zie je dan ook wel de talenten van een ander, maar niet die van jezelf *

Wat is eigenlijk een talent? In mijn persoonlijke optiek is een talent een aangeboren aanleg, welke in de juiste omgeving gevoed, tot op hoog niveau ontwikkeld kan worden. Dit talent geeft je als het ware een voorsprong en stelt je in staat een vaardigheid makkelijker, sneller en tot op hoger niveau aan te leren dan anderen. Iets wat je doet vanuit je talent, staat je niet tegen, gaat je vrij gemakkelijk af en geeft je juist plezier.

In deze tijden van economische crisis, is het belangrijker dan ooit om precies te weten waarin jij uitblinkt (je talenten). In de huidige arbeidsmarkt val je buiten de boot, wanneer je gemiddeld bent en met de massa mee loopt. Want, wanneer de banen niet zomaar meer voor het oprapen liggen, zijn de werkgevers kritischer dan ooit. Als het niet helder is wat jij voor toegevoegde waarde hebt voor een bedrijf, dan loop je het gevaar die leuke baan mis te lopen of het ergste geval zelfs je baan te verliezen.

Wanneer mensen hun talenten niet kennen kan dit tot gevolg hebben dat ze perioden richtingloos door het leven gaan.  Zo zijn er veel mensen die werken in een baan waar ze het niet naar hun zin hebben. Ze houden het vol op pure wilskracht, omdat ze nou eenmaal geld moeten verdienen. Als je deze mensen vraagt wat voor werk ze zouden doen als er geen belemmeringen waren, dan noemen ze meestal iets totaal anders. Jammer genoeg denken ze dat die andere baan voor hun onbereikbaar is, of dat ze nergens talent voor hebben, of dat ze alles maar een beetje kunnen…….

Toch kan het ook anders. Wanneer jij weet wat jouw talenten zijn, lukt het je als vanzelf meer te leven vanuit je hart.  Zolang je namelijk keuzes blijft maken vanuit je hoofd, mis je soms de aansluiting met wat je echt wilt in het leven. Je talent is namelijk datgene wat je drijft. Door je talenten te gebruiken heb je het gevoel dat je zinvol bezig bent en een waardevolle bijdrage levert aan de wereld. Mensen die werken vanuit hun talent zijn gepassioneerd over wat ze doen.

Maar, wat zijn nou eigenlijk jouw talenten? Kan jij ze benoemen? En welk van die talenten zou jij nog verder willen ontwikkelen? Ontdek je talent en merk dat het leven ineens een stuk makkelijker gaat en je veel meer tijd overhoudt voor de dingen die je echt energie geven. Verspil je talenten daarom niet langer en ga aan de slag!

*Opdracht: Vraag eens aan 5 mensen die jou goed kennen welke talenten ze bij jou zien en vraag daarop door: Wanneer zien ze dat? Wat doe je dan precies? Wat waarderen zij in dat talent? Het resultaat is verbluffend: haal die bergen aan talenten maar binnen! Naast de geweldige uitkomst, geeft dit je namelijk ook nog een een gigantische boost postieve energie!

Laat een reactie achter

You have to agree to the comment policy.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zet vandaag die eerste stap!
👣
GRATIS KENNISMAKING

Chat openen
1
💬 Vragen?
Scan de code
Hallo 👋,
Hoe kan ik je helpen?