handen schudden

Jouw coach

Ben ik voor jou de juiste coach?

Ben jij aangekomen op een punt in je leven, waarbij je gewoon even niet meer weet hoe je verder moet? Je loop vast in je werk, in je relatie of in jezelf. Je voelt je gestrest en alles is je te veel. Je weet niet hoe lang je dit nog volhoudt. Het maalt maar door in je hoofd en je slaapt slecht. Je voelt je dodelijk vermoeid, dag in dag uit. Dit kan zo niet langer, er moet iets gebeuren……

Ervaringsdeskundige coach

Als ervaringsdeskundige weet ik hoe het voelt en hoe het is. Ik heb een soortgelijke situatie meegemaakt, als die van jou.  Als geen ander weet ik hoe belangrijk het is om op zo’n moment om hulp te vragen. En ik weet ook hoe ontzettend moeilijk dat is. Hoe moeilijk het is om jezelf kwetsbaar op te stellen. En dat is precies, waarom je bij Coaching in Green aan het juiste adres bent. Als ervaringsdeskundige en inmiddels kennisdeskundige, kan ik mij goed inleven in jou en snap ik wat je doormaakt. Maar eerlijk is eerlijk, ik heb er best lang over gedaan om te komen waar ik nu ben. Zolang als het bij mij heeft geduurd, hoeft het bij jou niet te duren. Met mijn huidige kennis en ervaring kan ik je helpen dit proces een stuk sneller te doorlopen. 

Want naast gezonde voeding en voldoende beweging, is zelfkennis en goed kunnen omgaan met gedachten, gevoelens, overtuigingen en emoties, onmisbaar voor een gezond en gelukkig leven. Opgeleid als lifecoach en wandelcoach bij het Atma Instituut (NOBCO erkende HBO opleiding), loop ik graag een stukje met je mee. Al wandelend in de natuur of het park om de hoek, help ik je om opnieuw af te stemmen op jezelf, je ambities, je diepste wensen en mogelijkheden. En vanaf dat punt met nieuw perspectief, nieuwe keuzes maken die passen bij wie je bent, wat je wil en wat je kan. Oftewel we gaan je werk en leven ‘restylen’ voor een betere balans. 

Wat Lifecoaching mij persoonlijk heeft gebracht

In 2012 kwam Lifecoaching op mijn pad. Lifecoaching heeft mij zoveel gebracht, ik heb zoveel geleerd over mezelf én over mijn medemens. Lifecoaching heeft mij geleerd meer inzicht te krijgen in mezelf (zelfkennis): Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Mijn kwaliteiten en mijn valkuilen. Mijn kernwaarden (dat wat ik belangrijk vind). Hoe ik mezelf zie versus hoe anderen mij zien. Mijn behoeften en verlangens. Het herkennen en bewaken van mijn grenzen. Mijn visie, passie, missie. Handvatten voor zelfreflectie (inzicht in eigen gedachten, gevoelens, gedrag en het gevolg hiervan). En nog heel veel meer. Ik heb geleerd om vaker stil te staan bij mezelf, contact te maken met mijn binnenste, met mijn gedachten en gevoelens. En met de woorden die daarbij horen. Tot op de dag van vandaag ben ik dankbaar voor alle inzichten en handvatten die lifecoaching mij heeft gegeven.

Mede dankzij Lifecoaching heb ik de moed gehad om mezelf om te scholen, van (overspannen) directiesecretaresse naar lifecoach. Bijna 10 jaar geleden heb ik mezelf opnieuw uitgevonden en ben ik qua werk een hele andere weg ingeslagen. Ik heb van mijn zwakte mijn kracht gemaakt. Volgend jaar (2023) vier ik het 10 jarig jubileum van mijn wandelcoachpraktijjk ‘Coaching in Green’.  Al wandelend buiten in de vrije natuur of het park om de hoek, begeleid ik mijn klanten tijdens de reis van hun leven, wanneer ze zelf de weg even kwijt zijn.

Ester Saelman

Wie ben ik?

Mijn naam is Ester Saelman, ik ben 53 jaar en ben naast moeder, echtgenote en vriendin ook coach. Ik ben geboren en opgegroeid in Haarlem. Inmiddels woon ik alweer een heel groot deel van mijn leven met veel plezier in Hoofddorp.
Ik ben 28 jaar samen met Jay, met wie ik twee prachtige kinderen heb: Stijn (21) en Emma (19).

Iets over mijn werkachtergrond

In het verleden heb ik 20 jaar met veel plezier gewerkt als (directie)secretaresse in de zorgsector. Toen ik merkte dat het plezier waarmee ik ooit begon was verdwenen, besloot ik een andere weg in te slaan. Ik ben toen gestart met een door de NOBCO erkende HBO opleiding voor lifecoaching bij het Atma Instituut in Amersfoort. Eind april 2013 heb ik mijn diploma voor lifecoach in ontvangst mogen nemen. Mijn ruime kennis en ervaring als ‘ondersteuner’ komt mij als coach goed van pas.

Wie ben ik als coach

Als coach ben ik iemand die in jouw leven een tijdje met je mee loopt, eigenlijk een soort reisgenoot. Iemand die naast je loopt en je vergezelt op jouw weg. Jij en ik zijn gelijkwaardig. Ik begeleid je bij het kiezen van jouw eigen pad, geef je ruimte te onderzoeken wat er is, stimuleer je je eigen antwoorden te vinden en help je jezelf weer terug te vinden. Hierbij ondersteun ik je, neem je serieus, kijk met je mee en probeer je te begrijpen. Ik omgeef me met warmte en respect, maar zal je ook op een liefdevolle manier een spiegel voorhouden en je wijzen op je blinde vlekken. Ik ben op mijn best in de frisse buitenlucht, waar mijn coachkwaliteiten het best tot hun recht komen.

Mijn grondhouding

  • Gelijkwaardigheid,
  • Warmte en respect, rust, ruimte, veiligheid en openheid
  • Liefdevolle verbinding
  • Alertheid, aandacht en waarnemen zonder te oordelen
  • Intuïtief zijn en handelen
  • Vrij voelen, out-of-the-box denken, creativiteit
  • Humor en speelsheid

Speerpunten Coaching in Green

Professionele begeleiding 
10 jaar ervaring als ervaring- en kennisdeskundige. HBO lifecoach opleiding en wandelcoaching gevolgd bij het Atma instituut in Amersfoort (NOBCO erkende opleiding). Daarnaast diverse aanvullende opleidingen en trainingen gevolgd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

✅ Doelgerichte aanpak 
De doelstellingen/leerdoelen leggen we vast in een coachingsovereenkomst. Na elke 5 sessies evalueren we de voortgang.

✅ Maatwerk
Omdat ieder mens en iedere situatie uniek is, is ieder coachingstraject maatwerk! Soms kan een klein verschil in denken al grote veranderingen met zich meebrengen.

✅ Persoonlijk en flexibel

Als zelfstandig ondernemer kies ik er bewust voor om alleen te werken in mijn bedrijf. Hierdoor is Coaching in Green een stuk persoonlijker en flexibeler als een groot coachbedrijf. 

✅ Bepaal zelf hoeveel sessies je nodig hebt
Bij Coaching in Green zit je nergens aan vast, jij bepaalt zelf de duur van het programma/traject. Wil jij je niet gelijk vastleggen op een veel te lang en veel te duur programma van een half jaar, een jaar of zelfs langer? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Je kan per sessie betalen, of per set van 5 sessies (10% korting).

Klantervaring

“In het coachingstraject met Ester ben ik al wandelend in de natuur goed doorgedrongen tot mijzelf, en heb ik heel veel inzichten en handreikingen gehad om beter zicht te krijgen hoe om te gaan met mijn boosheid. Ik heb de coaching als enorm troostend, warm en lerend ervaren. het geeft je ook handvatten om aan jezelf te werken. Door het wandelen in de natuur kom je automatisch in een ontspannen sfeer om stil te staan bij jezelf. Een enorm waardevol traject, dat ik iedereen zou willen aanraden als je wil werken aan je mentale gezondheid en je eigen geluk!”

M.B.


Laten we samen kijken hoe ik je verder kan helpen; zet vandaag die eerste stap!

Zet vandaag die eerste stap!
👣
GRATIS KENNISMAKING

Chat openen
1
💬 Vragen?
Scan de code
Hallo 👋,
Hoe kan ik je helpen?