de juiste weg vinden

Inspiratie als wegwijzer in jouw leven

Weet je dat er vaak al een spoortje van dat wat jou inspireert bij de ander, aanwezig is bij jezelf? Dat noem je ‘resonantie’. We bewonderen vaak mensen met wie we in resonantie zijn. Als je weet wie en wat je inspireert is dat vaak een van de beste wegwijzers naar wat jij als unieke bijdrage te bieden hebt!

Mijn persoonlijke ervaring

Ik kan je vertellen dat ik me nog nooit zo geïnspireerd heb gevoeld als de afgelopen paar jaar. Zoals jullie misschien al wel weten, heb ik in ‘mijn vorige leven’ altijd gewerkt als (directie)secretaresse. De overstap naar het werk dat ik nu doe als lifecoach en wandelcoach, was dan ook zeker niet vanzelfsprekend. Het was voor mij een hele nieuwe wereld. Een wereld waar ik nog helemaal blanco in stond. Inspiratie was mijn wegwijzer in dit nieuwe en spannende avontuur. 

Ik had het al een tijdje niet meer naar mijn zin in mijn toenmalige werk en had veel last van stress. Ik was op zoek naar wat anders, maar alle vacatures die voorbij kwamen waren meer van hetzelfde, en dat voelde niet goed. Wat ik wél wilde wist ik toen nog helemaal niet. Ik had géén inspiratie, met als gevolg dat ik veel te lang bleef hangen in mijn stressvolle baan en uiteindelijk zwaar overspannen thuis kwam te zitten.

Inspiratie

Ik weet het nog goed, het was op de verjaardag van mijn vriendin toen iemand heel enthousiast vertelde dat ze de opleiding deed voor ‘Wellnesscoach’. Dat was het moment dat ik voor het eerst dacht ‘ Als ik dan toch een keer iets heel anders wil gaan doen, dan lijkt me dat me echt wel ontzettend leuk!’. Zij is uiteindelijk DE inspiratiebron voor mij geweest om te gaan doen wat ik nu doe. Natuurlijk was het veel makkelijker en veiliger geweest om door te gaan in een soortgelijke functie,  ware het niet dat alle alarmbellen gingen rinkelen bij het idee dat ik nog 20 jaar datzelfde ‘kunstje’ zou moeten doen.

Ik ben toen gestart met de opleiding lifecoaching bij het Atma Instituut in Amersfoort. Het was een tweejarige HBO opleiding en ik kan je vertellen dat het de meest inspirerende periode is geweest van mijn leven tot nu toe! Zoals ik al eerder zei, er ging een hele nieuwe wereld voor me open. Lifecoaching heeft me geleerd dat optimaal geluk vanzelf ontstaat wanneer je weet wie je bent, wat je kan en wat je wil (zelfkennis). Voorheen had ik nog nooit stil gestaan bij mezelf en mijn eigen behoeften en kon ik mijn gevoel maar moeilijk uiten. Nu groei en bloei als nooit tevoren! Inspiratie was mijn wegwijzer.

de juiste weg vinden

Inzicht in wat jouw inspireert en motiveert

Wil jij ook weten wat jou inspireert? Dan help ik je alvast een beetje op weg.
Door het beantwoorden van onderstaande vragen, krijg je meer inzicht in wat jou inspireert en motiveert:

 • Waar ben jij graag mee bezig? Waar wordt jij enthousiast van?
 • Wanneer ben jij voor het laatst helemaal de tijd vergeten omdat je zo lekker bezig was? Wat was je aan het doen?
 • Waar haal jij je inspiratie vandaan?
 • Bv. Wat zijn jouw 3 meest favoriete films en waarom?
 • Bv. Van wat voor muziek hou jij? Van welke artiest ben jij groot fan?
 • Bv. Welke mensen in jouw directe omgeving bewonder jij en waarom?
 • Bv. Wat is jouw lievelingsschrijver? Of Wat is jouw favoriete boek en waarom?
 • Bv. Wat inspireert jou in de natuur en waarom?
 • Wat is de rode draad bij alles wat jouw inspireert?
 • Wat heb je nodig om goed om goed te kunnen functioneren?
 • Wie of wat zou jou daarbij kunnen helpen?
 • Hoe zou het voor je zijn als je je wat meer omgeeft met inspirerende mensen? Wat levert het je op?
 • Wat zal er veranderen als je je meer focust op dat wat jouw inspireert en motiveert?
 • Wie inspireer jij in jouw omgeving? Op welke manier doe je dat?
 • Wat heeft jou geïnspireerd vandaag?

Hulp nodig?

Ben of ken jij iemand die zich even niet geïnspireerd voelt en wel wat hulp kan gebruiken om het juiste pad weer terug te vinden?

Laten we samen kijken hoe ik je verder kan helpen, ik loop graag een stukje met je mee. Mijn praktijkruimte is de natuur, de allermooiste werkplek die ik me kan bedenken. 

Ben je benieuwd hoe een (wandel)coachsessie met mij in zijn werk gaat? Neem vandaag de eerste stap en neem contact op voor een gratis en vrijblijvende kennismakingswandeling. 

Tip: Speciaal voor wie zijn zelfkennis wil vergroten heb ik een nieuw coachprogramma ontwikkeld: ‘Vergroot je zelfkennis’.

Benieuwd naar mijn verhaal? Ik heb meerdere blogs geschreven, waarin ik je graag meer vertel over mezelf en natuurlijk ter inspiratie voor jou!

Herken jij jezelf? Heb je tips of wil je reageren? Laat dan hieronder een reactie achter.

Ter inspiratie

Ter inspiratie nog een mooi filmpje: Prachtig om te zien hoe deze paardenbloem zich transformeert!


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zet vandaag die eerste stap!
👣
GRATIS KENNISMAKING

Chat openen
1
💬 Vragen?
Scan de code
Hallo 👋,
Hoe kan ik je helpen?