Outdoor lifecoaching

Outdoor lifecoaching

Wat is outdoor lifecoaching?

Bij outdoor lifecoaching ga je samen met jouw coach letterlijk  ‘stap-voor-stap’ op onderzoek uit naar wat jij nodig hebt voor een betere balans in werk en/of leven. We noemen het ook wel wandelcoaching. De coachsessies vinden plaats buiten in de natuur of het park om de hoek.

Om meer helderheid te krijgen in wat je echt wilt en wat je in de weg staat, gaan we allereerst op zoek naar de essentie van je hulpvraag, de vraag achter de vraag, het waarom van je vraag. Vervolgens onderzoeken we de diepere en vaak onbewuste oorzaken van jouw probleemsituaties. Al wandelend gaan we op zoek naar verbanden, patronen en alternatieven. Als outdoor lifecoach loop ik een tijdje met je mee, ondersteun je in het proces, stel je vragen en nodig je zo nu en dan uit om een oefening te doen.

Coaching in Green ondersteunt jou bij het ‘restylen’ van werk en leven ter vergroting van jouw (werk)geluk.

Als cliënt wil je iets; je hebt een vraag, probleem of verlangen waar je aan wilt werken. Op een speelse en luchtige wijze beschouwen we samen je vraagstuk en gebruiken we de natuur om ons heen als inspiratiebron en spiegel.

Al wandelend in de frisse buitenlucht ga je een-op-een samen met je coach op zoek naar gelukverstorende factoren, die jou in de weg zitten.

Voor wie?

Outdoor lifecoaching / wandelcoaching is in het bijzonder geschikt voor coachvragen op het gebied van:

  • De balans tussen werk en vrije tijd
  • Verhoging van zelfvertrouwen
  • Hantering van (werk)stress
  • Verbetering van communicatie
  • Ontdekken en ontwikkelen van talenten
  • Vergroten van zelfkennis
  • Overgang naar nieuwe fase in loopbaan of levensloop
  • Verbetering van (werk)relaties
  • Ontwikkeling van positieve toekomstvisie

Ter inspiratie hebben we een aantal veel voorkomende thema’s voor je uitgewerkt. Zie bijvoorbeeld ons coachprogramma: ‘Gevoelens uiten’‘Rust en balans’‘Vergroot je zelfkennis’ en ‘Levensloopwandeling’. Neem gerust een kijkje.

Waarom buiten?

Het gebruik van de omgeving is typerend bij deze vorm van coaching. Al wandelend benoem je vaak als vanzelf de elementen in de natuur die op je pad komen en die jouw verhaal al snel op datgene brengt, waar jij het moeilijk mee hebt. Tijdens de coaching wordt de symboliek van de omgeving voortdurend bij het coachingsproces betrokken. Dit maakt het voor veel mensen vaak makkelijk om iets te verwoorden en/of te doorvoelen. De omgeving wordt daarbij beschouwd als een soort ‘tweede coach’. Zowel de cliënt als coach worden hierdoor extra geïnspireerd.

Bovendien maakt buiten coachen dat je makkelijker loskomt van je dagelijkse omgeving en zet het je letterlijk in beweging. Als je loopt en praat tegelijk, kan je informatie beter verwerken. Dat komt doordat je dan zowel je linker als je rechter hersenhelft gebruikt. Tijdens de wandelcoachsessie maak je dus steeds verbinding tussen je rationele, analytische hersenhelft en je meer emotionele en creatieve hersenhelft. Je legt zo gemakkelijk verbinding tussen ratio en gevoel en je komt sneller tot inzichten.

Het wandelen in een gezamenlijk ritme, zorgt er bovendien voor dat er endorfine vrijkomt, wat zorgt voor een gevoel van vreugde en creativiteit. Deze dynamiek wordt ondersteund door het elkaar niet aan te hoeven kijken, te mogen verstillen en zwijgen en uiteraard te genieten van de natuur.

Je zult verrast zijn hoe snel er diepgaande inzichten kunnen ontstaan en hoe motiverend outdoor lifecoaching is. Het geeft je al snel weer nieuwe energie!

Praktisch

Een coachwandeling duurt 1,5 uur, waarbij we ongeveer tussen de 3 en 5 kilometer wandelen. In tegenstelling tot wat er soms gedacht wordt, gaat het bij een (wandel)coachsessie niet om snelheid, het aantal kilometers en/of calorieën die je verbrandt. En zéker niet over wandeltechniek. Het belangrijkste is dat we buiten in beweging zijn. Wandelcoaching is daarom zeker ook geschikt voor mensen met minder wandelervaring. We wandelen in een rustig tempo, waarbij we onderweg regelmatig stilstaan.

Kosten: 

✅ Bepaal zelf hoeveel sessies jij nodig hebt

Wil jij je niet gelijk vastleggen op een veel te lang en veel te duur programma van een half jaar, een jaar of zelfs langer? Dan ben je bij Coaching in Green aan het juiste adres. Je zit nergens aan vast. Bij ons kan per sessie betalen, of per set van 5 sessies (10% korting). Zie onze tarieven voor meer informatie.

Sfeerimpressie

Bekijk dit leuke promotiefilmpje van het Atma Instituut (daar heb ik mijn opleiding gedaan) voor een sfeerimpressie. Leuk weetje: de opnames zijn gemaakt tijdens mijn opleiding, dus ik ben zelf ook nog een paar keer in beeld …… NB In dit filmpje wordt er gewandeld in groepsverband. Echter primair richt Coaching in Green richt zich op individuele coaching.

Meer lezen over het (wetenschappelijk) effect van wandelcoaching en natuur op de mentale gezondheid?

Outdoor lifecoaching is geen therapie

De coaching richt zich vooral op het Nu en de Toekomst en maakt zijdelings uitstapjes naar je verleden; daar waar het je in de weg zit. Het is geen therapie voor traumaverwerking, borderline, persoonlijkheidsstoornissen, depressies en andere vraagstukken waarbij je aanvoelt dat een psycholoog of psychiater meer voor je kan betekenen.


Laten we samen kijken hoe ik je verder kan helpen; zet vandaag die eerste stap!

Zet vandaag die eerste stap!
👣
GRATIS KENNISMAKING

Chat openen
1
💬 Vragen?
Scan de code
Hallo 👋,
Hoe kan ik je helpen?