Outdoor lifecoaching

Wat is outdoor Lifecoaching?

Samen met een outdoor lifecoach ga je letterlijk  ‘stap voor stap’ op onderzoek uit naar wat jij nodig hebt voor meer werkgeluk.

Om meer helderheid te krijgen in wat je echt wilt en wat je in de weg staat, gaan we allereerst op zoek naar de essentie van je hulpvraag, de vraag achter de vraag, het waarom van je vraag. Vervolgens onderzoeken we de diepere en vaak onbewuste oorzaken van jouw probleemsituaties. Al wandelend gaan we op zoek naar verbanden, patronen en alternatieven. Als outdoor lifecoach loop ik een tijdje met je mee, ondersteun je in het proces, stel je vragen en nodig je zo nu en dan uit om een oefening te doen.

Coaching in Green ondersteunt jou in het ‘restylen’ van je leven ter vergroting van jouw werkgeluk.

Als cliënt wil je iets; je hebt een vraag, probleem of verlangen waar je aan wilt werken. Op een speelse en luchtige wijze beschouwen we samen je vraagstuk en gebruiken we de natuur om ons heen als inspiratiebron en spiegel.

Al wandelend in de frisse buitenlucht ga je samen met je coach op zoek naar de gelukverstorende factoren die jouw werkgeluk in de weg zitten. Outdoor lifecoaching ondersteunt jou in het ‘restylen’ van je leven ter vergroting van jouw (werk)geluk.

Voor wie?

Outdoor lifecoaching is in het bijzonder geschikt voor werkgerelateerde coachvragen op het gebied van:

  • De balans tussen werk en vrije tijd
  • Verhoging van zelfvertrouwen
  • Hantering van (werk)stress
  • Verbetering van communicatie
  • Ontdekken en ontwikkelen van talenten
  • Vergroten van zelfkennis
  • Overgang naar nieuwe fase in loopbaan of levensloop
  • Verbetering van (werk)relaties
  • Ontwikkeling van positieve toekomstvisie

Waarom buiten?

Het gebruik van de omgeving is typerend bij deze vorm van coaching. Al wandelend benoem je vaak als vanzelf de elementen in de natuur die op je pad komen en die jouw verhaal al snel op datgene brengt, waar jij het moeilijk mee hebt. Tijdens de coaching wordt de symboliek van de omgeving voortdurend bij het coachingsproces betrokken. Dit maakt het voor veel mensen vaak makkelijk om iets te verwoorden en/of te doorvoelen. De omgeving wordt daarbij beschouwd als een soort ‘tweede coach’. Zowel de cliënt als coach worden hierdoor extra geïnspireerd.

Bovendien maakt buiten coachen dat je makkelijker loskomt van je dagelijkse omgeving en zet het je letterlijk in beweging. Als je loopt en praat tegelijk, kan je informatie beter verwerken. Dat komt doordat je dan zowel je linker als je rechter hersenhelft gebruikt. Tijdens de wandelcoachsessie maak je dus steeds verbinding tussen je rationele, analytische hersenhelft en je meer emotionele en creatieve hersenhelft. Je legt zo gemakkelijk verbinding tussen ratio en gevoel en je komt sneller tot inzichten.

Het wandelen in een gezamenlijk ritme, zorgt er bovendien voor dat er endorfine vrijkomt, wat zorgt voor een gevoel van vreugde en creativiteit. Deze dynamiek wordt ondersteund door het elkaar niet aan te hoeven kijken, te mogen verstillen en zwijgen en uiteraard te genieten van de natuur.

Je zult verrast zijn hoe snel er diepgaande inzichten kunnen ontstaan en hoe motiverend outdoor lifecoaching is. Het geeft je al snel weer nieuwe energie!

Sfeerimpressie

Bekijk dit leuke promotiefilmpje van het Atma Instituut (daar heb ik mijn opleiding gedaan) voor een sfeerimpressie. Leuk weetje: de opnames zijn gemaakt tijdens mijn opleiding, dus ik ben zelf ook nog een paar keer in beeld ……

Voor wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van wandelcoaching, zie het onderzoeksrapport ‘Effectmeting wandelcoaching’ van Agnes van den Berg, hoogleraar Natuurbeleving.

Outdoor Lifecoaching is geen therapie

De coaching richt zich vooral op het Nu en de Toekomst en maakt zijdelings uitstapjes naar je verleden; daar waar het je in de weg zit. Het is geen therapie voor traumaverwerking, borderline, persoonlijkheidsstoornissen, depressies en andere vraagstukken waarbij je aanvoelt dat een psycholoog of psychiater meer voor je kan betekenen.


Laten we samen kijken hoe ik je verder kan helpen; zet vandaag die eerste stap!

Zet vandaag die eerste stap!
👣
GRATIS KENNISMAKING