Nieuws

Op deze pagina staan de berichten die ik op Facebook plaats.

LET OP: De linkjes in onderstaande berichten werken alleen met een Facebookaccount!

Wil je regelmatig tips ontvangen voor een lichter, leuker en eenvoudiger leven met minder stress? Volg mij dan op Facebook en/of Twitter en/of schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief aan de rechterkant van deze pagina!

2 days ago

Coaching in Green

*** MAAK STRESS BESPREEKBAAR! ***
Te vaak zie ik mensen die zichzelf voor de gek houden. Ze durven niet aan zichzelf toe te geven wat er écht aan de hand is, omdat de werkelijkheid te pijnlijk is. In plaats daarvan gaan ze d.m.v. redenatie dingen voor zichzelf goedpraten. Je herkent ze vast ook wel die gedachten als: ” het valt allemaal wel mee”, “het wordt vanzelf weer een keer rustig” en “het waait wel weer over” etc.
Het tegendeel is waar…….Als je niets doet aan de #stress en de situatie blijft hetzelfde, worden je klachten alleen maar erger! #Overspanning of een #burnout sluipt er langzaam en ongemerkt in. Je merkt het pas als het te laat is. Maar wat is het moeilijk om aan jezelf toe te geven dat het niet goed gaat, om vervolgens te besluiten dat het nu écht de hoogste tijd is om iets aan de situatie te veranderen en hulp te vragen. #maakstressbespreekbaar Lees het hele artikel hier: buff.ly/2Cr7N4R
...

View on Facebook

4 days ago

Coaching in Green

Herfst: hét seizoen om te snoeien en te snijden 🍁🌂🕸🍄🕷🍂Dagkaart 20 oktober

Snoeien en snijden om te groeien

In de praktijk betekent kiezen voor jezelf dat je zoveel mogelijk giftige elementen uit je leven verwijdert. Het betekent snoeien en snijden, en voorgoed afscheid nemen van alles wat je belet te groeien, ook en misschien wel júist als dat ingewikkeld is en pijn doet.
Relaties die je beknotten, gewoontes die je ondermijnen, gedrag dat ervoor zorgt dat je inteert op wie je bent en wat belangrijk voor je is; je moet ermee stoppen. Je moet leren alert te worden op alles en iedereen die in je leven verschijnt met de intentie misbruik van je te maken, zonder dat je chronisch wantrouwend wordt. Daarmee wordt kiezen voor jezelf een uitermate gezonde gewoonte die je in staat stelt ruimte te scheppen en niet te verdrinken in zaken die je niet echt dienen.

En dan nog iets, en dat is zeker niet onbelangrijk: ook al vinden veel mensen het meestal heel prettig dat je altijd voor ze klaarstaat en dingen voor ze regelt, in zekere zin ontneem je ze op die manier de ruimte om te ontdekken wat ze zelf kunnen. Iedereen heeft het recht en in misschien zelfs wel de spirituele plicht om zijn eigen grenzen te vinden en gebruik te maken van zijn verborgen mogelijkheden en talenten, en als jij continu in de hulpstand staat, komen ze daar nooit achter.
...

View on Facebook

4 days ago

Coaching in Green

*** MAAK STRESS BESPREEKBAAR! ***
Stressklachten, we hebben er allemaal wel eens last van. De meesten van ons ervaren dit als vervelend. Toch hebben stressklachten wel degelijk een hele belangrijke functie: het zijn namelijk de eerste signalen dat je teveel hooi op je vork neemt. Je lichaam waarschuwt dat je moet zorgen voor herstelmomenten om erger te voorkomen. Het is dan ook super belangrijk om die eerste signalen NIET te negeren en serieus te nemen, om zo te voorkomen dat spanningsklachten gaan leiden tot overspanning en/of burn. Maak stress bespreekbaar! Lees het artikel verder hier:
coachingingreen.nl/maak-stress-bespreekbaar/
...

View on Facebook

5 days ago

Coaching in Green

Mooi initiatief: Naar buiten op doktersrecept 👍. Natuur werkt ontspannend en maakt dat je even helemaal loskomt van je dagelijkse beslommeringen. Natuur ‘is’ gewoon en dat helpt relativeren. En dat is ook precies waarom ik als lifecoach mijn klanten altijd graag mee naar buiten neem voor een coachsessie 👣.
Voel jij je beter als je in de natuur bent?

World Economic Forum
Walk on the wild side. Read more: wef.ch/2IXq8b4
...

View on Facebook