Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mindful wandelen met het IVN

19 april 2019 @ 09:30 - 11:30

Gratis
Zonnestralen schijnen door de bomen op het gras tijdens mindful wandelen

Al enkele jaren mag ik vóór en mét het Instituut Voor Natuureducatie  en duurzaamheid (IVN Zuid-Kennemerland) een mindfulness wandeling organiseren. Ik doe dit samen met Ans Röling, natuurgids.

Op vrijdag 19 april staat de volgende Mindfulness wandeling gepland, deze keer in de Houtrakpolder in Halfweg.

We gaan mindful wandelen, oftewel wandelen met aandacht.  Dit klinkt wellicht wat vreemd in de oren, maar is in de praktijk een zeer rustgevende manier om de hectiek van alledag los te laten. Bij deze excursie gaat het niet zozeer om het wandelen, maar vooral om het beleven van de natuur en het aanwezig zijn in het hier en nu. Dit doen we door tijdens de 2 uur durende wandeling regelmatig stil te staan en contact te maken met de natuur, met ons lichaam en met onze zintuigen. Momenten van stilte en beleving, worden afgewisseld met leuke weetjes over de natuur en de omgeving. Laat je verrassen en inspireren! Ervaring met mindfulness is niet nodig.

Sinds 1 januari 2019 is de gemeente Haarlemmermeer gefuseerd met de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Hierdoor is de Haarlemmermeer in één klap een groot groengebied rijker! De werkgroep Haarlemmermeer van het IVN Zuid-Kennemerland organiseert daarom op vrijdag 19 april 2019 van 09.30-11.30 uur een ontspannende wandeling in de Houtrakpolder in Halfweg, gelegen tussen het Noordzeekanaal en de Spaarndammerdijk. Maak kennis met dit prachtige stuk ‘nieuwe’ natuur in de Haarlemmermeer en wandel gezellig mee, deelname is gratis. We starten vanaf het parkeerterrein van Manege Spaarnwoude.

Voor meer informatie kunt u zich richten tot Ester Saelman: ester.saelman.1@gmail.com of 06-20554887. Aanmelden vooraf is niet nodig maar mag wel. Deelname is gratis.

Vertrekpunt: parkeerterrein bij Manege Spaarnwoude aan de Houtrakkerweg 62 in Halfweg.

Zie tevens de website van het IVN Zuid Kennemerland voor andere leuke activiteiten.

 

Gegevens

Datum:
19 april 2019
Tijd:
09:30 - 11:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , ,
Site:
https://www.ivn.nl/afdeling/zuid-kennemerland/activiteiten/mindful-wandelen-0

Organisatoren

Ester Saelman
IVN Zuid-Kennemerland

Locatie

manage Spaarnwoude
Houtrakkerweg 62
Halfweg, Noord-Holland 1165 MX Netherlands
+ Google Maps
Telefoon:
06-20554887
Site:
https://www.manegespaarnwoude.nl

Zet vandaag die eerste stap!
?
GRATIS KENNISMAKING