Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bosbaden met het IVN

5 juli 2020 @ 10:00 - 12:00

Gratis
bosbaden

Elk jaar organiseer ik vóór en mét de werkgroep Haarlemmermeer van het IVN Zuid-Kennemerland een leuke activiteit.

Dit jaar gaan we naar het Haarlemmermeerse bos voor een een ontspannende en meditatieve boswandeling. Dit doen we op zondag 5 juli 2020, van 10.00-12.00 uur (verplaatst van tweede pinksterdag maandag 1 juni). Maak ook kennis met deze uit Japan afkomstige vorm van natuurbeleving en wandel gezellig mee, deelname is gratis. We starten voor de deur bij restaurant Papa’s Beach House aan de IJweg 961 in Hoofddorp.

Ben jij al bekend met de term Bosbaden?

In Japan weet men het al langer: de weg naar een gezonder, productiever en gelukkiger leven leidt door het bos. Meditatieve boswandelingen zijn er een populaire therapie tegen stress, futloosheid en andere kwalen.
Volgens het Japanse principe Shinrin-yoku (bosbaden) heeft de natuur niet alleen het vermogen haar bezoekers te verwonderen en te laten ontspannen, maar vergroot zij ook hun fysieke, mentale en emotionele welzijn.

Bij deze excursie gaat het niet zozeer om het wandelen zelf, maar meer over de wonderbaarlijke relatie tussen de natuur, ons lichaam, onze geest en onze ziel.
Tijdens deze 2 uur durende wandeling staan we regelmatig stil voor een eenvoudige oefening, waarbij je leert om de omgeving bewuster waar te nemen en trainen we alle zintuigen. Ervaar zelf hoe je via de natuur weer in verbinding kunt komen met jezelf. Eenvoudige oefeningen worden afgewisseld met leuke weetjes over de natuur en de omgeving. Laat je verrassen en inspireren.

Ben jij benieuwd hoe je de kunst van het bosbaden kunt toepassen in jouw eigen leven? Wandel dan gezellig met ons mee!

Voor meer informatie kunt u zich richten tot Ester Saelman:  ester.saelman.1@gmail.com of 06-20554887. Deelname is gratis.
Bij deze excursie blijven wij natuurlijk binnen de RIVM-richtlijnen en is aanmelden is noodzakelijk i.v.m. het max. aantal deelnemers van 8 (excl. 2 gidsen).

Vertrekpunt: Voor de deur bij restaurant Papa’s Beach House aan de IJweg 961 in Hoofddorp.
Er is voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig.

Organisator

IVN Zuid-Kennemerland
Telefoon:
06-20554887
E-mail:
ivnhaarlemmermeer@gmail.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Haarlemmermeersebos, ingang restaurant Papa’s Beach House
IJweg 961
Hoofddorp, Noord Holland 2131LV Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
06-20554887
Bekijk de site van Locatie

Geef een antwoord

You have to agree to the comment policy.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zet vandaag die eerste stap!
👣
GRATIS KENNISMAKING