Bedrijfscoaching

Van werkstress naar werkgeluk!

Een gezonde mate van stress is nodig om optimaal te kunnen presteren.
Als betrokken werkgever wilt u overmatige werkstress voorkomen.
Coaching in Green ondersteunt werkgevers en werknemers beter om te gaan met stress.  Bedrijfscoaching biedt hulp. Als outdoor lifecoach zet ik graag mijn kennis en ervaring in om werknemers te ondersteunen die vastlopen als gevolg van overmatige (werk)stress. Hierdoor kan het ziekteverzuim vaak al in een vroeg stadium worden beperkt en in veel gevallen zelfs worden voorkomen.

Outdoor lifecoaching is in het bijzonder geschikt voor werkgerelateerde coachvragen op het gebied van:bedrijfscoaching: afgebrande lucifer

  • De balans tussen werk en vrije tijd
  • Verhoging van zelfvertrouwen
  • Hantering van (werk)stress
  • Verbetering van communicatie
  • Ontdekken en ontwikkelen van talenten
  • Vergroten van zelfkennis
  • Overgang naar nieuwe fase in loopbaan of levensloop
  • Verbetering van (werk)relaties
  • Ontwikkeling van positieve toekomstvisie

Wat is bedrijfscoaching?

Er is sprake van bedrijfscoaching wanneer het coachtraject plaatsvindt binnen een zakelijke context, profit danwel non-profit. Steeds meer werkgevers en werknemers maken gebruik van een coach wanneer ze tegen zaken aanlopen op het werk en/of zich willen ontwikkelen als mens en als professional. De coachvraag is veelal werk- of carrièregerelateerd.

Een opvallend verschil tussen bedrijfscoaching en particuliere coaching is de driehoeksverhouding die bestaat tussen de coach, de opdrachtgever en de cliënt. Het coachtraject wordt bij bedrijfscoaching dan ook niet door de klant zelf betaald, maar door de opdrachtgever of werkgever.

Uiteraard kan een werknemer ook buiten de werkgever om terecht voor coaching (particulier).

Bedrijfscoaching bij Coaching in Green richt zich primair op het vergroten van werkgeluk van de individuele werknemer, maar is ook mogelijk in groepsverband (Walkshops op maat). Het accent ligt tijdens de coaching voornamelijk op (werk)stressreductie en burn-outpreventie. Omdat ieder bedrijf, iedere werknemer en iedere situatie uniek is, is ieder coachingstraject maatwerk!

Wat levert het uw organisatie op?

Coaching in Green levert een waardevolle bijdrage aan de vitaliteit, het werkgeluk en de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Naast gezonde voeding en voldoende beweging is zelfkennis en goed kunnen omgaan met gedachten, overtuigingen en emoties onmisbaar voor gezonde werknermers. Hier ligt de sleutel tot succes!
Gezonde, gemotiveerde werknemers zijn pro actiever, creatiever, minder vaak ziek, gelukkiger en dus productiever. Welke ondernemer wil dat nou niet?

“Een tevreden klant begint bij een gemotiveerde werknemer”

Buiten coachen

Het werken in de buitenlucht is typerend voor deze vorm van coaching. Buiten coachen maakt dat de werknemer letterlijk even loskomt uit zijn dagelijkse (werk)omgeving. Wandelcoaching en zet iemand op een natuurlijke manier in beweging, zowel fysiek als mentaal. Al wandelend in de natuur, gaan werknemer en coach samen op zoek naar de factoren die het werkgeluk in de weg zitten. Coaching in Green ondersteunt bij het ‘restylen’ van werk en leven voor een betere balans.

Bedrijfscoaching bij ‘Coaching In Green’ richt zich primair op bedrijven in de regio Haarlem/Hoofddorp.

Wilt u meer weten over het effect van wandelcoaching? Lees dan hier het wetenschappelijke onderzoeksrapport van Agnes van de Berg, hoogleraar natuurbeleving: Effectmeting Wandelcoaching – Onderzoeksrapport, nov. 2016.


Laten we samen kijken of deze vorm van coaching past bij uw organisatie.


Femke Roeleveld

“Na het volgen van een wandelcoachingstraject kan ik het een ieder aanraden. Coaching tijdens wandelen in de natuur geeft letterlijk en figuurlijk ruimte. Ester gebruikt diverse methodes, waardoor elke sessie anders en verrassend was. Naast het feit dat zij een professionele aanpak heeft, heeft zij ook een fijne persoonlijkheid, wat ik essentieel vind bij een coach. De wandelcoaching heeft mij inzichten opgeleverd, die ik nu zowel zakelijk als privé toe pas.

Zet vandaag die eerste stap!
?
GRATIS KENNISMAKING